Na mijn studie Toegepaste Wiskunde aan de Universteit Twente, ben ik, Ronald Eekelder, nu een kleine 25 jaar actief in software ontwikkeling. De laatste 20 jaar richt ik me volledig op het Microsoft platform. In deze periode heb ik met verschillende talen gewerkt zoals VB6, classic ASP, C#, en XAML, en frameworks en technologiƫen als .Net Framework, ASP.Net, Biztalk, Windows Azure, WinForms, WPF, en UWP.

In verschillende rollen als ontwikkelaar, technisch ontwerper, en architect, heb ik aan een groot aantal projecten meegewerkt in grote en kleine oranisaties. Ik ben een all-rounder. Met andere woorden, zowel het begrijpen wat de klant wil, architectuur vraagstukken, maar zeker ook het produceren van code zijn onderdeel van mijn dagelijkse werkzaamheden.

Systemen worden steed complexer door het toenemend aantal interfaces met andere systemen en de verscheidenheid aan technologieƫn waarmee systemen worden gebouwd. Door jarenlange ervaring in verschillende projecten, vind ik het een uitdaging om overzicht te krijgen in complexe omgevingen.

Aan de andere kant wordt het coderen steeds leuker. De opeenvolgende versies van verschillende Microsoft frameworks bieden steed meer technische functionaliteit en standaarden. Als ontwikkelaar kun je je daarom meer en meer richten op het bouwen van business functionaliteit. Hierdoor zijn goede afspraken en planningen te maken, essentieel voor het vertrouwen van een klant voor het op te leveren systeem.